Θάλασσα και ουρολοίμωξη: τι να προσέξουμε

μετακινήσεις στα νησιά
Μετακινήσεις στα νησιά – πότε χρειάζεται self test
07/09/2021
Βιταμίνη D, η βιταμίνη του ήλιου
Βιταμίνη D: Η Βιταμίνη του Ήλιου, ένα υπερόπλο για την υγεία
07/14/2021

Θάλασσα και ουρολοίμωξη: τι να προσέξουμε

καλοκαίρι και ουρολοίμωξη

Το καλοκαίρι επισκεπτόμαστε για πολλές ώρες τις παραλίες και τις πισίνες, φορώντας μόνο το μαγιό μας. Τι πρέπει να προσέξουμε, λοιπόν;

Το καλοκαίρι υπάρχει δυστυχώς αυξημένος κίνδυνο, κυρίως σε γυναίκες αλλά και σε άνδρες, να εμφανιστεί ουρολοίμωξη. Πρόκειται για μια λοίμωξη που εμφανίζεται όταν τα βακτήρια περνούν από την ουρήθρα και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη ή στους νεφρούς, και πολλαπλασιάζονται στο ουροποιητικό σύστημα. Η ελλιπής τήρηση των κανόνων υγιεινής, τόσο κατά την κολύμβηση όσο και στην καθημερινή υγιεινή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισής της.

καλοκαίρι και ουρολοίμωξη

Οι πισίνες μπορεί να γίνουν εστία αναπαραγωγής μικροβίων, εάν δεν συντηρούνται κατάλληλα, και τα επίπεδα χλωρίου είναι χαμηλά. Για το μπάνιο στη θάλασσα, προσπαθούμε να επισκεφτούμε παραλίες που να μην έχουν πολύ συνωστισμό και να είναι καθαρές. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ουρολοίμωξη μπορεί να σχετίζεται και με το υδρομασάζ.

Πως θα προστατευτούμε από την ουρολοίμωξη;

1. Αλλάζοντας το βρεγμένο μαγιό το συντομότερο δυνατό. Τα μικρόβια τείνουν να αναπτύσσονται καλύτερα σε ζεστά και υγρά μέρη. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις λόγω των σφιχτών μαγιό τους, της υγρασίας του κόλπου και της ανατομίας του ουροποιητικού συστήματος τους.

2. Δίνοντας μεγάλη προσοχή στις κοινόχρηστες τουαλέτες

3. Φροντίζοντας να πίνετε άφθονα υγρά για να ξεπλύνετε τα βακτήρια μέσω του ουροποιητικού συστήματος, αφού είναι δεδομένο ότι όσο περισσότερα ούρα βγάζουμε τόσο μειώνουμε τον κίνδυνο για ουρολοιμώξεις.

4. Λαμβάνoντας καθημερινά ένα συμπλήρωμα διατροφής που υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Αν έχετε έντονο τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης, αίσθηση ανάγκης για συχνή ούρηση που συνοδεύεται όμως από μικρή ποσότητα ούρων, πόνο χαμηλά στην κοιλιά και σε σοβαρότερες περιπτώσεις αίμα στα ούρα και πυρετό, που είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της ουρολοίμωξης, επικοινωνήστε άμεσα με τον ιατρό σας. Εκείνος θα σας συμβουλεύσει να κάνετε μία σειρά ειδικών εξετάσεων, ώστε να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Καλές διακοπές με προσοχή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *